12 Şubat, 2008

DENEME YAPMAK

..............Tuncay bey sormuş cevap vermek lüzumunu gördüm. Eski yazıma bakarsanız ( 06/11/2007 son durum ) ölüm nedenlerini az çok anlarsınız. Gelelim ölen arılarımızın durumuna. Irklarımızda kayıp şu şekilde 1 - %45 kayıp, 2 - %36 ...3 - %0.... 4 - % 0 bu kayıplar büyük kovanlarda. Küçük kovanlarda kayıplarımız. Tam olarak ırklarda değişim gösteriyor. Büyük kovanda kışlayan arı ırkımız küçük kovanda kışlama olasılığı az. Arılarımız çok yavru yapan ırktansa büyük kovanda daha iyi kışlıyor. Az yavru yapan ırkımız küçük kovanda daha iyi kışlıyor.
.......... Deneme yapmak kolay değil. Sonbaharda hiçbir besleme yapmayarak arılarımız kendi hallerine bırakılmışlardır. Bakalım daha bahara çanlı çıkanlarında acaba balı var mı? Arı mevcudu …?. ? .? Durumları nedir daha kovanlar açılarak bakılmadı. Bilgi olduktan sonra kovanların sayısını arttırmak problem değil.
.............Deneme yapmak olabilecekleri tahmin etmek ve hazırlıklı olmaktır

2 yorum:

TUNCAY HADİSE dedi ki...

SAYIN GÜRBÜZ,
SORUMA VERDİĞİN CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER.2007 ARŞİVİNİN TAMAMINI DA BU SAYEDE OKUDUM.ÇOK FAYDALI BİLGİLER VAR.BENİM GİBİ YENİ BAŞLAYANLARA BLOGUNU KAYNAK GÖSTERECEĞİM.BLOGUNUN ARŞİVİNİ SAKIN SİLME.SİZE BASİT BİR KONU GİBİ GÖRÜNEN ŞEYLER BİLMEYEN BİRİ İÇİN ÇOK BÜYÜK SORUN TEŞKİL EDİYOR.
2007'DE İMCELEME ARAŞTIRMA HASTANESİ GİBİ ÇALIŞMIŞSIN MAŞALLAH.NE DİYELİM YOLUN VE BAHTIN AÇIK OLSUN.
SELAM VE SAYGILAR

emin benli dedi ki...

1-2-3-4 numaralarıyla gösterilenler hangi ırklara tekebül ediyor.Belirtirsen bizde o irkın performansı hakkında hazır bilgiyi konarız.