15 Şubat, 2008

SONUÇSUZ KALAN İSTEKLER

......... Sonuçlar hemen yayınlanamaz. Denemelerin sonuçlarını 1 yıllık veri ile sonuçlandırmak çok yanlış netice verebilir. Bir yılımızı bile dolduramadık. Deneme sonuçları olgunlaşmadan yayınlamak yanlışlık olabilir. Arada parametreleri yayınlarız.
.................Her yaptığım denemenin sonuçlarını ve yaptıklarımı yazarsam sakıncalı olur. Örneklemek gerekirse örtü tahtasının üzerindeki havalandırma (yemleme ) deliğinin bile yeri denemeler sonucunda ortaya çıkmıştır. Her yaptığımı yazarsam olmaz. Denemek için arıların ilk bahar beslemesinde şerbetle birlikte saf alkol verdim. Sizlerde takdir edersiniz ki bazı sonuçlar bana özel kalmalı. Bu yıl parazitten ölmüş olabilirler, gelecek yıl mevsimden, sonra ki yıl ırk uyumsuzluğundan olabilir. Bunları artırmak kolay. Kalan arıların bal verimlerini de görmeliyim. Kış ölümü olmadı diye benim mevsiminde bal vermeyen arı ırkını da taşımam doğru olmaz. Benim isteğim bal almak onun için öncelikle bal verimi normal olmalı. Armutlar daha olgunlaşmadı……
..............Araştırmada çalışıyor olmam buradaki yapılan denemelerin en azından 4 yıllık veri sonucunda raporunun yazıldığını görmemi sağladı. Kusura bakmayın ve beni mazur görün her denememi paylaşamam Emin Bey. Arıcılara saygılarımla .

3 yorum:

emin benli dedi ki...

Yusuf Bey kesinleşmemiş sonuçlarını yazmanı beklemiyoruz.Her sonucuda zaten paylaşmanı isteyemeyiz.Ben sonuçları kendi adıma değil sadece kitaptan okuyarak araştırma yapmadan pazarlayanlara gönderme yapmak için yazmıştım.Gerçek araştırmacı ile diğerlerinin farkı farkedilsin istemiştim.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

Deme yapmak arıcılık için gereklidir
Neyi denediğini kendisi bilir
Fakat
Eğer eskişehire uygun arıyı bulamaya çalışıyorsa
En uygun arı o bölgenin yerli arısıdır
Eskişehire Kafkas arısı gitmez
Çünkü Kafkas
Nemli soğuk Karadeniz ikliminin arısıdır
Gitse bile oda Kafkas melezi olur melez arıda yüzde 50 kafkas arısı özelliği gösterir
Fakat
Muğla ve karnıol ırkı buraya uygundur
Kafkas önermem

Ben zaten herkesi insanlık adına uyarırım okadar
Kimin ne yapacağını kendisi bilir
Müdahale tmek bize düşmez

Teşke tüm arıcılarımız Yusuf kardeşimiz gibi denemeci olsa
Kendisine 2008 de Başarılar dilerim

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Gürbüz,insanın yaradılışında var araştırmacılık,çünki zamanla insan aksaklıkları ,başka alternatifleri kafasında oluşturabiliyor,eğer bu araştırma ve gelişmeler olmasaydı,kullandığımız teknolojilere,iletişim imkanlarına ve diğer tüm branşlardaki olumlu ve güzel imkanlara ulaşabilirmiydik.Bu güzel deneylerinizin sonunda zararlı yanlarıda olsa mutlaka faydalı yönlerini bulacağınıza yürekten inanıyor işlerinizde ve deneylerinizde başarılar diliyorum. Kolay gelsin.