08 Kasım, 2008

KOVAN İÇİNİN SON KONTROLÜ

Bu hafta sonu arıların yavru durumunu son olarak kontrol etmek için Birol Beyin arılığına gittik. Baktığımız 3~5 Kovanda hiç yavru kalmamıştı. Genelde arılar salkıma başlamışlar.
Baharda arı koyabileceğimiz arazinin tespiti için arazide incelemede bulunduk. Şehre döndükten sonra benim arıları yavrularını da kontrol ettik. Kontrol edilen 5~6 kovanda yavru kalmamış. Arılar polen getirmeye devam ediyorlar. Arılar son getirdikleri polenleri stoklamışlar ve yanındaki petekte 5*5 ebatta cilalanmış göz var.
Bu yıl arılarımız 1 ay gecikerek kışlamaya hazırlandılar. İlk defa arılara 10 kilo şeker vermek zorunda kaldım. Hem de bu şekeri son baharda vermek zorunda kaldım. Devlet destek olarak koloni başına 10 kilo şeker vereceğine göre bizim arılar iki katını istiyor olabilirler.

Acaba bizim arılar devletin destek vereceğini anladılar mı?

Bu sezon 21 koloniyle başladık. Koloni sayımızı 74 yaptık. Aslında 54 olacaktı. Almanya’ya gidecek analar 15 gün geç gittiklerinden bu kolonileri yok etmeyerek kışlamaya soktuk.

Altmış yedek anayla kışlamayı planlarken 35 yedek anayla kışlıyoruz.
Allah hayırlısını versin bakalım bahara kaç koloni ve kaç yedek ana kalacak göreceğiz.

4 yorum:

Hayyam dedi ki...

benim planımda 60 yedek ana idi ama ancak 5 tane kaldı :(
Mart başı ana fyatı 50 ytl talep oldumu sana yönlendiririz.Köşesin usta ...

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Bizde ilk analardan satış olmaz. Bedava veriyorum arkadaşlara.
Bir yerde paranın kıymeti kalmıyor.
Saygılarımla

muhteşem turunç dedi ki...

Abi bakıyom euro yukseldi diye ihracata da başlamışsın hayırlı olsun:) Saygılar.

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Muhteşem abi ihracata başlamak mümkün değil şimdilerde. Kendi ihtiyacımızı zor karşılıyoruz. Telefon ediyorlar bizde kıramıyoruz. Biz Ana arı değişimi yapıyoruz. Almanya’dan bize kargo ediyorlar, bizde Almanya’ya kargo ediyoruz. Şimdilik sadece değişim yaptık. Trafik kazası sonunda 15 gün gecikti analar.Bizim işimize gelmiyor aslını sorarsan.
Saygılarımla