04 Ekim, 2008

DAMIZLIK KOLONİMİZİN GEN BÖLGESİ

Bayram sonrası damızlık kolonilerimizi elde ettiğimiz Mustafa amcanın kalan arılarının bakımlarını yaptık.
Koloniler bizim. Bakımları bize ait. Balı Mustafa amcanın. Ekip olarak biz burayı damızlık kolonilerimizin gen bölgesi olarak kullanıyoruz. Halil bayram tatilinde, Gürbüz’ün hastası vardı. Birol Beyle beraber işlemleri yaptık.
İhtiyarlık zor olsa gerek. Bizim kapakları ve örtü tahtalarını alarak kendi usulünce kovanların üstüne ( insan gömleği ) bez örtmüşler.
Dağ güzelinin damızlık kolonilerinden beş tanesinin kışlık bakımını yaptık. Bu kolonilerden iki adetinin durumu biraz sakıncalı kışı çıkaramaya bilirler. Gerekli ikmalleri yapık. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.

Damızlıklarımızın bulunduğu arılığa giderken Kasım amcamızda bizle beraber geldi. Dağda toprakta arı bulmuş ama baharda almayı düşüyoruz. Toprak da yaşayan koloninin çok oğul verdiğini söyledi. Oğullar önceleri ağaçlara petek örmüş ama sonradan tüm oğullar petekleri terk ederek yeni yuvalarına gitmişler. Dağda dört koloninin daha olduğunu söylüyor. İnşallah bahara çıkarlar bizde ekip olarak o arıları kovanlara alarak kasım amcanın arılığına getiririz.

Dağda ki kolonilerimizin durumları güzel.
Ekip ellemanı Gürbüz arkadaşın tuzak olarak koyduğu ruşet kovana arı kolonisi gelmiş. Kontrolünü yaptık ve yapılması gerekenleri kendisine ilettik.
Bir kovan koymak için bu kadar ağaç dalı kesmeye gerek var mıydı? Onu Gürbüz'e sormak lazım.

Dönüş yolunda bize merakla bakan bol miktarda sincap vardı.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

değerli ekip dostlarım size tavsiyem bu kolonileri dağıtmadan öndan çıkacak oğullardan istifade etme yoluna gitseniz o da orada doğal olarak kalsa bence çok daha uygun olur hepinize kolay gelsin allah yardımcınız olsun

HB dedi ki...

Birisi beni mi andı?