30 Aralık, 2008

DIŞARI Ve İÇERİ

Bu kar geç kalkacağa benziyor. Sıcaklıklar düşük seyrettiğinden sertleşmiş. İnşallah üzerine tekrar kar yağar.
Kerestelerimizi sundurma altına koyduktan sonra, kerestelerimi görmeye gelenler, gözlüklü Mustafa AKOYA ve arıcı Vedat BAKKAN. Mustafa en çok kara kovan yapacağımız kütüğü beğendi. Bu kovandan bal isterim diyor. Daha kovan bile olmadı. İnşallah bahara yetiştirip içini de arı ile doldurabiliriz.
Kovanların yanına gitmek için zincir takmak zorunda kaldım.

Dışarıdaki kolonilerim ile içerdeki kolonilerimi kontrol ettim.
Dışarıdaki kolonilerimin bazıları karlar üzerinde uçmaya çalışıyor. Bu arıyı alarak kovan içine attım ama ne kadar atsam da ben ayrıldıktan sonra kar üzerinde donan arılar olmuştur.

İçerdeki arıların nemi kovandan akarak uçma tahtasında donmuş. Kovan tabanında su damlacıkları var. Yüzey direncini yendiği anda kovan dışına akıyor. Buda yeni aktığından daha donamamış.

Bu gün içerdeki arıların, kovan içerisinde nemden dolayı oluşan suyun akışının videosunu çektim.

4 yorum:

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

yusuf hocam, bu nem olayını kafama taktım,sebebini biliyorsan memnun olurum,iyi bi durummu bu olan olay.önündeki buzlanma. ayrıca keresteler hayırlı olsun,tam mobılyalık valla hepsi,gzel bi ustanın elınde işletırsınız işallah.mutlu yıllar.

İlhami Uyar dedi ki...

Yusuf bey yeni malzemeleriniz hayırlı olsun,inşallah yeni kovanları uzun yıllar kullanır,bol bal verimi alırsınız,kar bu yıl gerçekten yurt genelinde etkili ümidimiz karın bereketiyle nektar döneminde bizede verimlilik olarak dönmesidir.İşlerinizde başarılar dilerim.

Hayyam dedi ki...

Yusuf bey,2005 yılında arıyı kışlatırken strafor kovana iyi meyil verememişim arıda girişi propolisle iyice tıkamış içerde oluşan nemden adeta bir yüzme havuzu oluşmuştu.Çıtadan düşen arı yüzmeye başlıyordu .Bir kaç su bardağı su çıktı kovandan.:)

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Happy new year in 2009 with the best wishes!