09 Haziran, 2007

İlavelerin Konma Zamanlaması.










Selamlar
Arkadaşlar arılaraımıza ilk ilaveleri koymuştuk. İçlerin de düzenlemeleri yapmıştık. Arılarımız 15 çıtalı durmu geldiğinde içerisindeki petekleri tamamlamıştık
arılarımız yaklaşık olarak 13 ile 16 çıta araısndaydı. İlavenin içine ham petekleridide doldurmuştum. Bu gün bazı kovanlar 2 çi ilaveleri istemişler. Resimlerden de anlaşıldığı gibi, çıtaların arasından yeni örülmüş petekler beya beyaz görünmeye başlamışlar buda demekdirki artık 2 çi ilavenin konma zamanının geldiğini göster. İlaveler kondu ve ilavelerin 1 nolu çıtası kabarmış petek 4 adet de ham petek kondu. Ben eskiden arılarım bu duruma geldiğinde 10 adet kabarmış balı süzülmüş petegi veriyordum arıya. Bu yıl sermayeden yoksunuz. Gecen sene ölen arılarımın tüm peteklerini eritmiştim. Hal böyle olunca 300 petek olmaması ve birde bu yıl arılarımızın sayısını 50 den fazla yapacagımızdan elimizde kabarmış petek yok. İşin kötüsü koyacak çıtamızda yok.
Kusura bakmayın konular kısa oluyor. Tabi şimdi arılarla ilğilenme zamanı çıta çakmak gerek, tel germek, mum takmak ilaveleri koymak yani en faal olduğumuz zaman. Bol ürünlü bir sezon dileğiyle hoşçakalın.

Hiç yorum yok: