17 Temmuz, 2007

BAL ANALİZİ

Selamlar. Listeleri resim olarak yayınlamak zorunda kaldım. *Eskişehir İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Tarım Bakanlığına bağlıdır. Bal Analizlerinin tümü Tarım bakanlığına bağlı laboratuvarlarda yapılmaktadır. Doğal olarak balda sakaroz , glikoz,fruktoz bulunur ,fakat bu şekerlerin balda olması gerekenden fazla bulunması arıya doğal olmayan yoldan bu şekerlerin verilmiş olmasından kaynaklanır.Süzülecek balar sırlı olarak en az 2/3 sırlanmış olarak süzülürse rutubet % olarak istenilen sınırlar dahilinde olur.

Analizler ücretlidir. Laboratuar’dan laboratuara değişmekle beraber şu anda bizim analiz fiyatlarımız. Rutubet 20 Ytl. Sakkoroz 30Ytl. HMF 40Ytl. Toplam şeker 30 Ytl. Hazırlayan Gürbüz MOZAK.
Ballara Ait Diğer Özellikler



* Pres balında suda çözünmeyen madde miktarı 0.5 g/100g’ı geçemez.
** Üretildiği bölge etiketinde belirtilmek koşulu ile tropikal iklim bölgeleri kaynaklı ballarda HMF miktarı en çok 80 mg/kg olmalıdır.
*** Balmumunda naftalin miktarı 10 ppb’den fazla olamaz.




Hiç yorum yok: