14 Temmuz, 2007

BAL HASADI

Selamlar bu gün bal hasadını yaptık. Balı alınacak 19 arımız vardı medyanın güçünü çok sevdim. Toplam 12 kişi vardı bal hasadımızda. Neredeyse kovan başı bir kişi düşecekti. Tüm iştirakçilerimize teşekkür ederiz. Toplam 342 kilogran bal hasat edilmiş. Halil BİLEN Bey fotoğraf karelerimizde yoklar. Kendileri fotoğrafları çektiğinden makinenin arkasında kalıyorlar. Birol Beyle beraber kovanlardan bal almaya başlıyoruz. Tabi kalfa çırak olarak çalışıyoruz.
İlavelerin görüntüsüne bakarak neşeleniyoruz Usta başlıyor bal hasadına. Katip abide benim ustam. O olduğu zaman bize müsaade etmediği sürece kovana müdahale edemiyoruz. Kendisi yorulunca kendi kontrolünde bize düzenleme yaptırıyor. Bal kovandan alınıyor.
Ekip kalabalık ama ağır işleri mal sahibine yaptırıyorlar.
Sır alma işlemi. İsmet ağabeyin kontrolünde.
Bal süzme makinesinin kontrolü Emin beyin ( Kayın peder ) inisiyatifinde. Seyretmek Halil beyin babasına kaldı. Balın bal süzme makinesinden alınarak dinlendirme kabına aktarılması işine Devrim beyler bakıyorlar.
Bal süzüldükten sonra kalan tortuları fotoğraflamak Halil beyin ( En zor iş onun ) görevi.
Dinlenen balın tenekelere doldurulması arada tüm işler için yedeklik yapan en küçüğümüz Ferdi beyim görevi olmuş.
Balların kovanların yanından bal süzme makinenin yanına nakli ehliyeti olan Gürbüz beye kaldı. El arabasını sürmek insanı yoruyormuş. İstirahat ediyorlar. Ferdi beylerde yardımcı oluyorlar. Halil beye de evde balın resmini çekmek ve afiyetle yemek görevi kalmış.

Hiç yorum yok: