23 Ağustos, 2008

BİR GECEDE İKİ NAKİL

Muhterem bey arılarını taşımakta sıkıntıya düşmüş. Bizim arıları taşıyacağımız gün önceliği ona verdik. Arıların bulunduğu yeri bulmakta zorluk çekmiş olmamıza rağmen sonunda buluşabildik. Arı sokması olmayınca yüklemek ve arı kovanlarını yerleştirmek kolay oldu.
Arıların konumu gereği uzak mesafeden getirmek zorunda kaldılar.
Muhterem ve Birol beyler arıları taşımakta ustalaşmışlar.

Saat gece 01’i gösterdiğinde arıları kışlayacakları avluya yerleştirmiştik. Köy içinde olması iyi ve kötü tarafı kirpi zararı fazla olur.
Acilen kovanlar yerden 30 cm yükseltilmeli.


Muhterem ağabeyin arıların taşıma işini bitirdikten sonra nakil sırası bizim arılara geldi. Birol bey arı yüklerken arı sokmazsa, arı taşımanın zevki olmuyor diyor. Kovanları arı kaçırıyor ve kendini savunuyor, kabul ederek sessizce dinliyoruz. Yorgun olduğumuzdan sesimizi çıkarmıyoruz.
Sonunda benim arılarımda kışlayacakları yere geldiler. Bir önceki nakilde başka araziden dönüşte arılarım eski kovan yerlerine gittiklerinden arılarımda hissedilir derecede ( insan kafası kadar ) arı ölümleri olmuştu. Kovanlar 25 gün önce nereden yüklendiyse aynı demirin üzerine kondu.
Arı kuşları genelde 1 Eylül gibi gelir ve 30 eylül gibi giderlerdi. Bu yıl şimdiden arı kuşları gelmiş ve zarara başladılar.
Allah hayırlısını versin.
Ekip üyesi Gürbüz beyin kovanları kaldı kışlama arazisine gidecek.
Arı kuşu zararı olsa da bu yıl ramazan nedeniyle arılarımı zorda kalmadığım sürece taşımayı düşünmüyorum.

2 yorum:

HB dedi ki...

İftardan sonra taşırız, sahura yetişiriz. Ne olacak ki...

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

maşallah diyelim
arı taşıma rekorunu kırdınız