12 Mart, 2008

ANKARA SEYAHATİ

Arılarımızı Sakarya vadisine indirdik. Bunu bilen uyanıklar bizi sazan olarak avladılar. Ankara ekibine dahil etmişler. Nehir kenarında olmanın zararları. Ankara’ya gidilirde ANARTO elamanını denetlememek olmaz. Otobüsten indim. Telefon etmek için telefonun rehberine bakıyorum. Şaban abi çoktan gelmiş yanımda bitiverdi. Mehmet Arkadaşı da alarak arılığın yolunu tuttuk. Genel bir kontrol yapmak için neler yaptığı hakkında bilgilendirildik.
Anlat bakalım Şaban bey neler yaptın.
Ana arı yetiştirmek için iki bölmeli kovan yapmış. Hani denetlemesek beğendik birer adette bize ver diyecektik.
Arıcı arkadaşın biri telefon ediyor. Kovanın ölçüleri lazımmış. Ben sana anlatacağım sende ustaya anlatacaksın ne gereği var. Telefonu marangoz ustasına ver de ben ona anlatayım. Neyse zor da olsa anlaştık kovanları yapmaya başladılar.
Elbiselerimizi giyerek arı kontrolüne başlayacağız. Mehmet bey Şaban abinin körüğü yakmasını istedi. Şaban bey körüğü yaktı.
Şaban ( Hayyam ) beyin ustası benmişim.Ustası olunurda emir verilmez mi? Şaban körüğü al ve beni takibe başla dedik.
Kovanları kontrol ediyoruz. Körükçü kuvvetli.
Bak arıyı bu şekilde sıkıştırarak keki vereceksin.
Almanya dan getirttiğim suni döllemeli saf korniyol ana arının birisini Şaban beye vermiştik. Kontrol etmeden duramadık. MAŞALLAH çok güzel durumda.
Kovan içindeki fazla petekleri bahar bakımında almak gerekiyor.
Kim dedi kardeşim? Dik yamaçlara arılık kurun diye? İşte bu şekilde yağlarınızı eritirsiniz.
Acele edin bölme tahtası bekliyorum. Yağlarına da kıyamıyorlar. Sallana sallana bölme tahtasını getirdiler. Kovanın ilk bahar bakımı yapılarak kapatıldı. Mehmet arkadaş görünmüyor. Basın işleri ona kaldığından kamaranın arkasındaki kişidir.
Geçer not aldı alınca Şaban abi gülüyor keyfinden.
Hani beş kovanı kontrol ettik. Üç kovanın bakımları yapılarak kovan içi düzenlemelerini yaptık. Ne kadarda olsa yemeği hak ettik. Yaptığımız işe göre ikram ve hürmet süperdi. Buradan ANARTO katılımcısı Şaban beye teşekkürler.
Ekibe gecikmelide olsa Hüseyin beyde katıldı. Genel konu arıcılık. Sohbeti kısa keserek TRT misafirhanesine gitmeli. Çanlı yayına çıkılacak erken yatmak gerekiyor.

1 yorum:

HB dedi ki...

Abi bu arada Ankara'da ne işin vardı?
Hiç haberimiz yok. İnsan giderken bir haber verir.