16 Mart, 2008

ÖLÜM Ve DOĞUM

Sabah erkenden ekiple gidilerek arılarımızın durumları ayrıntılı olarak kayda alınmıştır.
Tüm kovanlarımızın içindeki arılı çıta mevcudu, çıtalardaki bal ve yavru alanları tek tek kayda alınmıştır. Ekip olmanın faydaları ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık olarak 560 çıtanın şu anda özelliklerini biliyor ekip elemanları.
Dağlarda kar var. Vadiye vardığımızda baden ağaçları çiçeklerini açmışlar. Arılar delirmiş gibi polen taşıyorlar.
Arkadaşımızın arılarının genel bakımını bildiğiniz gibi biz yaptığımızdan o işleri de aradan çıkardık. Tekerlekli sandalye ile arı aktarmak zor oluyor. Bundan sonra bal hasadına kadar bize ihtiyacı yok.
Grafiklerle takip ettiğim arılarımın bazı verilerini sizlerle paylaşıyorum. Grafiğin sol tarafındaki değerler kovandaki mevcudu gösteriyor. Alt taraftaki değerler herkesin bildiği gibi tarihler. Mavi renkli grafik kovandaki arı mevcudunu, siyah olan grafik kovandaki yavru mevcudunu gösteriyor.
Bu yıl arıların ölümleri 16 mart ~ 1 Nisan arası olacağından arkadaşların dikkatli olması gerekiyor. Arıları üşütmemek gerekiyor. Çok dikkatli olmalı bahar ölümlerini engellemek için.
İlk doğumlarında ( Oğul) 19 Nisanda olabileceğini söyleye bilirim. Bu şuandaki Sakarya vadisinin verileridir. Sonuçta sadece bizim ekibin kullana bileceği veriler. Her arıcı arkadaş kendisi için uygun tarihi buradan çıkara bilir.

1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Gürbüz,istedikleriniz olunca moraller yerinde ve çalışma aşkınız artıyor.Her işinizde başarı dileklerimi iletiyor saygılar sunuyorum,kolay gelsin.