13 Mart, 2008

Bu Toprağın Sesinde ANARTO

Program öncesi
ANARTO adına arıcılık programına katılmak üzere Ankara’ya gitmiştik. Topluluk karşısında konuşma yapmayan biri olarak canlı yayına çıkmak bizleri tedirgin ediyordu. Avantajımız konuya hakim olmamızdan dolayı az da olsa rahatlıyorduk. Program yapımcılarının ve Umut ÖZDİL’in rahatlatıcı konuşmaları ile heyecanımızı telefi etmeye çalışıyorduk.
Programın çekileceği ortama geçildiğinde insan ilk defa böyle bir ortama girdiğinde heyecanlanıyor. Gerekli uyarılar yapıldıktan sonra programın nasıl çekileceği ve bizim ne yapmamız gerektiğini anlattılar. Program başlamasıyla beraber inanın insan ilk dakikalarda çok heyecanlanıyor. Karşımızda TV ekranı vardı. Kendimi televizyonda görürsem heyecanlanırım diye ekrana bakamadım. İlerleyen zaman içerisinde konulara girildikçe farkında olmadan rahatlıyorsunuz. Uyarıları dikkate almadığımızdan mı, yoksa refleks mi tam bilemiyorum. Kamara kapsamı alanı dışından Umut beye işaretlerle bir şeyler anlatmaya çalışan arkadaşa ansızın bakmamdan dolayı film koptu. Toparlamaya çalıştım olmadı. Soruyu unutmuştum. Yavaş bir şekilde “Soruyu unuttum” dedim. Soruyu tekrar sorunca hatamızı telafi ettik. Aslını sorarsanız bizi bu konuda uyarmışlardı. İnsan oğlu işte istemeyerek de olsa bazı şeyleri yapıyor.
Kendimiz programı izleyemedik. Çekim kopyası gelirse biz de seyretme imkanına kavuşacağız. Şimdilik arkadaşların yorumlarını dinlemekten başka yapacak çaremiz yok.

Bu Toprağın Sesi programına emeği gecen TRT çalışanlarına bizi ( ANARTO ) sanal alemden bulup TV ekranına çıkardıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.

4 yorum:

arıbeyi dedi ki...

Kendinizi fark ettirip proğrama davet edilmenizden dolayı sizi ve Mehmet Beyi tebrik ediyorum. Arıcılar olarak sevindik ve gururlandık. Yapılan çalışmalar ve verilen emekler boşa gitmez hiç bir zaman.Sizin emeğinizde yad edilecektir.Arılarımıza ve arıcılarımıza daha fazla değer verilmesi dileğiyle saygılarımı sunuyorum.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayun Gürbüz mühim olan mesaj verebilmekti oda çok iyi oldu,inşallah devamı gelir,başarı dileklerimle

Fatih dedi ki...

evet iste bu,iki yilda basari tablosu bugun trt ye davet edildiniz yarin ornek olacaksiniz bence birlik ve beraberligin basarisi artmaya baslamis bile meyvelerini vermeye basladi bende kosovadan programi heycanla seyretim sabah erken kalkip yuzumu guzelce yikadim uykum tam ciksin ve hicbir konusmayi kacirmayip iyi anlayim diye bence basarili bir konusma yaptiniz tebrikler ayrica basarilarinizin devami dilerim saygilarimla.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

arıcılıgın bir meslek ve sevda oldugunu, basit ama ilgi gerektigini,bu ugraşın
insanların gözünde arıcılıgın degerini tüm dünyaya trt sayesinde anlattınız yaptıgınız çalışma icin teşekkürler
ARILARINIZ SAĞLIKLI BAL SEZONUNUZ BEREKETLİ OLSUN