05 Mayıs, 2008

YAĞMURLU PAZAR

Cumartesi Dağ güzellerini kontrol ederek getirmiştik. Arılarımızın bakımını yapamadığımızdan pazar günü gitmek zorunda kaldık. Ekip elemanlarından Bünyamin beyi arılığına bırakarak arılığımıza geldik. Bu haftaki misafiriz.
Avcı olan Birol bey bıldırcın vuracak tabi bu havada bıldırcınlar uçarsa.
Arılara bakmaya başlıyoruz. Telefon çalıyor alo yağmur geliyor. Arabaya binmekten başka çaremiz yok. Yağmurlu havada uyumakta çok iyi oluyor. Pişmanda oluyoruz yağmur kesilmezse boşuna gelmişiz . Saat 14 gibi işlerimize başlaya bildik.
Yemek molasında çok gülüyoruz. Getirenler getirmiş cumartesi günü. Yemek için Pazar günü gelmek gerekiyordu. Afiyet olsun Birol götür tatlıları.
Telefon geliyor tatlı sahibinden. Birol gerekli işlemleri yaptı izahat veriyor.
İşleri geç bitirdik ve Bünyamin Beyi almakta gecikince 50 km uzaktaki evine bırakmak zorunda kaldık. Gelmişken gecede olsa kara kovanın resmini çekmek gerekiyormuş.
Dağ güzelimizin grafiğini görüyorsunuz anamız yaşlı olduğundan yedekliyorlardı. Yumurta ortalaması 2150'ye düşmüştü. Bize larvası lazım daha onun için kendisini az yumurtlaması için yeni bir kovana oğul olarak aldık. Eski kovana da yeni dağda döllenmiş analardan 1 tanesi verildi. Şu anda yeni oğul 6 çıta arılı 4 çıta yavrulu ve kovanda 7 çıta var. Eski yerinde kalan kolonimiz. Yeni ana verilen kovanımızda: 11 çıta arılı 6 çıta yavrulu ve kovanda 14 çıta var. Anamız kafeste yakında çıkarak annesinin bıraktığı yerden devam edecek. Dağdan getirilen saf analar değişik arılıklara dağıtıldı. Toplam 9 arılıkta denemeye tabi tutuyoruz. Öncelikle arkadaşlar arıların güçlerini eşitleyecekler. Tabi herkes normal arılarına yapılan işlemleri buna da yapacaklar. Neticesini birlikte alacağız. Benim dağdan gelen güzel suni oğul verdi. Hadi hayırlısı.

3 yorum:

HB dedi ki...

Afiyet olsun... Feda olsun be tatlılar size... 10 tatlıya bir gün bekçilik yaptınız daha ne...

Çerkez dedi ki...

abi kemal paşalarda pek lezzetliydi yapanların getirenlerin eline sağlık allah razı olsun

HB dedi ki...

Neeee..

Birisi Allah Razı olsun mu dedi...