08 Mayıs, 2008

Dağ Anaları Kovana Verildi.

Sabah erkenden yeni çıkan 6 adet ana arılarımızı da alarak vadinin yolunu tuttuk. Eskişehir’de kırağı vardı. Vadiye vardığımızda ilk olarak termometreye bakmak oldu. pazar gününden çarşamba günü sabahına kadar gecen zamanda içerisinde sıcaklık en düşük 4 derece en yüksek 21 derece olmuş. Ekipte çalışmak nasıl oluyormuş Bünyamin bey öğrendi. Arı kuşu yediği arıların özünü emdikten sonra posalarını kovanların üzerine kusmuşlar.
Devamlı körük yakmak avantajlıdır.
Varoa’nın ayakları belli oluyor. Erkek arının sırtında gezintiye cıkmış.
Karaçalı dedikleri ağaç çiçeklenmeye başlamış. İlk defa nektar verimine rastlayacağım. Yağmur yağarsa nektar vermiyormuş. Sıcaklıklarda yükseliyor vadiden çıkmak gerekiyor. Havalar kararlı hale gelesiye kadar vadide kalacağız anlaşılan.
Narlar çiçeklenmişler.

Arılığın son durumu.
Yolda iğdelerde çiçek açmışlardı.
Arpa ile karışık ekilmiş fiğ . bir dekar kadar var fazla olsa arıları yanı başına götürmeli. Bunun gibi kültür bitkisi tarlalarına gitmeli arıcılar.

Sabah kovanlara verilen ana arılar akşamüzeri kovanlara serbest bırakıldı. Bünyamin bey dağ F1 ana arılarını tehlikeye atmadı. Onun ana arıları ana nakil kafeslerinde.Kovanda işçi arıların keki yiyerek serbest bırakılmasını bekliyorlar.

Hiç yorum yok: