03 Mayıs, 2008

DAMIZLIKLAR GETİRİLDİ

Vadiye girerken fotoğrafını çektik. Hava yağışlıydı. Sadece dağa gidecek kovanların tüm erkek arısını ve yavrularını öldürdük. Kovanların içini petekle doldurarak dağa gidildi.
Tüm ana çiftleştirme kutuları kontrol edilerek kayıtları tutuldu.
Yolda telefon çaldı. Ekip üyesi bünyamin abi çay yapmış buyurun dedi. Çayı içtik ama karşılığını almalı kendisi. Kayıtlar kontrol edildi ve damızlık anamızdan bir tanesi belirlendi.
On beş nolu ana çiftleştirme kutusunun sağındaki anayı kendisine verdik.
Telefonlar susmadı bu gün. Muhterem abiler telefonda yemek hazır doğruca dağdan buraya gelin demez mi?
Muhterem abi ile Gürbüz beye de birer adet dağ güzeli damızlık anamızdan verdik. Almak istemediler. Dedim herkesin bal toplama alanı faklı, herkesin bal verimini istiyorum dedim. Bakalım bizim dağ güzeli kimin arılığında daha çok verim yapacak. Telefon yine çaldı. Ankara Hayam abi. Bana bir adet daha dağ güzeli diyor. Ona da tamam dedik.Şu anda dağ güzeli sekiz faklı yerde denenecek.
Arı kuşları gelmiyorlar arılığa. Arı kuşu korkuluğu diktik artık.

Halil beyin hediyelik kovanın anası yok edildi. Yerine ana yetiştiriyor. Hani iyide bakıyormuş. Ana adaylarının evleri görünmüyor.

Arılığımın genel görüntüsü.
Toplu olarak ekibin arılığının son görüntüleri. Bu gün ana dağıtmaktan iş yapamadık yarın sabah tekrar gideceğiz vadiye. İşe başlayınca insan fotoğraf çekmeyi unutuyor inşallah yarın unutmam.

Hiç yorum yok: